Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с хидравликата на волана при 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе я кажете знаещите, течността как се източва - откача ли се от рейката нещо, или само маркучите на казанчето и каквото си изхвърли сама при работещ мотор и после се налива новата?

Аз искам профилактично да си почистя цедката и да си сложа зелена течност. Защото реално за момента проблем нямам, само много леко пропяване при въртяне на място, но ако не знаех че има такива проблеми по принцип, нямаше и да му обърна внимание.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
      Абе я кажете знаещите, течността как се източва - откача ли се от рейката нещо, или само маркучите на казанчето и каквото си изхвърли сама при работещ мотор и после се налива новата?

Аз искам профилактично да си почистя цедката и да си сложа зелена течност. Защото реално за момента проблем нямам, само много леко пропяване при въртяне на място, но ако не знаех че има такива проблеми по принцип, нямаше и да му обърна внимание.
      Моята (159SW, 2.4, 06) я качиха на крик, махнаха кората на двигателя и някъде от там я източиха....смених течността със зелена, смених и казанчето заради тая цедка.....но при мен шумът си остана.....може и помпата да е ...или рейката..кофти тръпка
      Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

Най-правилно според мен е:
        - откачаш входящия маркуч към казанчето
        - палиш и помпата дърпа старото масло и изхвърля новото
        - през това време някой долива в казанчето новата течност
        - като почне да изхвърля чиста течност гасиш
        - закачаш маркуча
        - доливаш течност на ниво
        - предницата вдигаш във въздуха
        - без капачка и без да палиш пълен ляв-десен 2-3 мин
        - палиш пълен лев-десен 2-3 мин
        - сваляш колата, слагаш капачката и караш

Но това не знам в кой сервиз ще ти го направят баш така.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
        Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
        Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Така, сменихме казанчето днес, сменихме и течноста и разликата е огромна. На старото казанче цедката беше чиста, явно течноста само е трябвало да се смени, че беше с много боклуци но вече бях купил казанчето и реших да го сменя и него. Резултата е, че се върти 2 пъти по-леко и почти няма вибрация.
          Attached Files
          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
          ex Alfa 156 1,9 JTD
          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
            Така, сменихме казанчето днес, сменихме и течноста и разликата е огромна. На старото казанче цедката беше чиста, явно течноста само е трябвало да се смени, че беше с много боклуци но вече бях купил казанчето и реших да го сменя и него. Резултата е, че се върти 2 пъти по-леко и почти няма вибрация.
            Еее и аз това казанче търсих сума ти време. Но не ми го доставиха от 2 места. Биле го спрели от производство. Я кажи серийния номер.

Comment

Не го знам, на етикета дето съм снимал няма ли го? Вчера ми го намериха по рамата и на днес беше при мен.
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
                Еее и аз това казанче търсих сума ти време. Но не ми го доставиха от 2 места. Биле го спрели от производство. Я кажи серийния номер.
                60694766
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Оп! Не видях от яд

Comment

Здравейте, явно проблема с волана и тежината му не е само мой! Смених си казанчето, както и сложих зелена течност - ефекта нулев, пак се върти тежко и трудно.
                    Та въпроса ми е има ли значение каква е зелената течност и каква трябва да бъде?

Comment

• Зелената течност трябва да бъде Tutela GI/R, цената е около 38 лв./л. Тежината на волана си я има обаче, особено когато си с по-големи гуми и джанти.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• 225/50/17 е размера, но и при 16-ките бе така...моята течност не е такава защото струваше около 26-7 лв. Ще я сменя благодаря за сега

Comment

• Сервото на 159 е просто лошо - пречи му всичко. И колкото и да се стараеш заминава.
                          Има такива, които два пъти в годината свалят маншоните, полират и мажат,. все тая.

Може би по честата смяна на маслото има ефект - но до смяна или рециклиране на сервото винаги се стига
                          Last edited by fbegov; d.m.y г., 03:20.
                          2,2 jts

Comment

• Като не сменяш хидравлична течност 10 години, така става!
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

• На много коли никога не е сменяна и нямат никакъв проблем с хидравликата Моята като я обслужвах първия път се загледах в рейката - мъдри се някаква дата 2010г - т.е. е сменяна.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Абе и ти си прав, ама ако се сменя поне на 2-3 години, няма да има проблем.
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                                X